Pár informací o deníku

Většina příspěvků vzniká v Reykjavíku, Island
Na tomto blogu najdete vždy svěží informace o tom, jak se nám (Hančí a Barče) vede v divočině. Tento projekt je štědře podporován granty FM EHP/Norska. Zvláště bychom pomocí tohoto blogu chtěly předat zkušenosti dalším studentům, kteří se zapojí do programu FM EHP/Norska.

úterý 6. ledna 2009

Praktické informace zejména pro studenty 1

Popis získání grantu
1.Odeslání žádosti o přijetí na Háskoli Island. Odesílá se Application form (http://ask.hi.is/page/applicationform, jednoduchá přihláška v angličtině s fotkou, součástí je krátký motivační dopis, je nutné vepsat studované předměty z katalogu- https://ugla.hi.is/kennsluskra/index.php?tab=skoli&chapter=content&id=10358), Nominace od koordinátora zahraničních studií domácí univerzity a Transcript of records (výpis absolvovaných předmětů) v angličtině, potvrzený od studijního oddělení. Odesílá se doporučenou poštou.

2.Poté, co vám dojde informace o přijetí na Háskoli, je třeba odeslat na Island k potvrzení formulář Letter of acceptance od NAEPu (http://www.naep.cz/index.php?a=view-project-folder&project_folder_id=103&view_type_code=document&) a formulář Learning agreement od NAEPu (http://www.naep.cz/index.php?a=view-project-folder&project_folder_id=103&view_type_code=document&). Stačí odeslat scan nebo elektronické verze na ebjork@hi.is. Erla Björk Atladóttir (koordinátorka exchange students na Háskoli Íslands) si to vytiskne a scanem odešle zpět, posléze i v originálu poštou.

3.Nechat si na domácí katedře potvrdit Learning agreement, vypsat Žádost o individuální mobilitu studenta (http://www.naep.cz/index.php?a=view-project-folder&project_folder_id=103&view_type_code=document&, nechat potvrdit koordinátorem na centru zahraničních studií nebo jiné osoby dle seznamu na NAEPu).

4.Odeslat na NEAP Letter of acceptance (formulář od Naepu, potvrzený od Erly), Learning agreement (formulář od NAEPu, potvrzený od Erly a domácí katedry), Žádost o individuální mobilitu (formulář od NAEPu, potvrzený koordinátorem CZS nebo jinou osobou) a Motivační dopis v češtině. Elektronicky se odesílá Žádost a motivační dopis, poštou pak originály všeho. Na MUNI zasílá originály hromadně koordinátor CZS.

Žádné komentáře:

Okomentovat